Hodejeger Bjørn Åstveit inn i Personalhuset

 
Foto-Aptum-DSC_8405-WEB.jpg

Begrepet Hodejeger Åstveit har blitt mitt personlige varemerke gjennom årene. Hodejeger er også tittelen når jeg fra 1. september blir medarbeider i Personalhuset, byrået som er størst på rekruttering i Agder.

Ansettelsen er resultatet av en tilfeldig samtale med min tidligere kollega Jan Pedersen, nå regionsjef for Personalhusets avdeling på Sørlandet. Praten tok en retning vi ikke hadde sett på forhånd. Vi fant ut at Personalhusets behov for økt kapasitet innen leder-, spesialist- og styrerekruttering falt sammen med min drøm om å kunne konsentrere meg om rent hodejegerarbeid, og slippe ansvaret med å drive eget firma.

Noen dager senere kom forespørselen fra Pedersen: Kan du tenke deg å jobbe hos oss? Jeg gikk i tenkeboksen, og det ble noen samtaler utover våren. Personalhuset er ikke ukjent for meg fra tidligere: Rådgiverne Rekruttering og Utvikling, som jeg drev i 10 år, ble kjøpt av Personalhuset ISS i 2006, og jeg jobbet med rekruttering for dem i to år fram til sommeren 2008.

Når Personalhuset nå igjen tilbød meg den ideelle arenaen for det jeg kan best, nemlig å skaffe dyktige kandidater, kvinner og menn i alle aldre, til viktige posisjoner i regionens næringsliv, valgte jeg altså å takke ja til en skreddersydd avtale for meg.

Og hva får Personalhuset?  Ubeskjedent vil jeg påpeke at de får min erfaring og kompetanse fra snart 25 år i bransjen og rundt 1500 rekrutteringsprosesser. Et stort nettverk bygget opp gjennom mange år. Mitt sterke engasjement, bl.a. for å få flere kvinnelige ledere, får de med på kjøpet.  Og de får min innsikt i hva som rører seg i landsdelens næringsliv. Dessuten følger det utmerkede samarbeidet med Jan Bjørnar Sørensen i Maduro med på lasset, han flytter inn i nabokontoret i Markens gate 9.

Apropos senior: Jeg har vært – og er – iherdig opptatt av mangfold, inkludert den betydelige ressursen modne arbeidstakere representerer. Nå befinner jeg meg i den smigrende situasjonen å bli hodejeger-hentet selv, til ny stilling som 64-åring!

Mine kunder og forbindelser kan dermed forholde seg til meg som fagmann og person slik de alltid har gjort. Jeg lover minst like dedikert hodejakt som før!

 

 
Aptum ASComment